Юлияна Дончева представи новата си книга „Ботокс в ума“

„Юлияна е от хората, които казват каквото мислят и мислят каквото казват. Тя е в неравна битка със суетността, но води в резултата“, сподели професор Любомир Стойков на представянето на книгата на Юлияна Дончева „Код „червено“: Ботокс в ума“

Премиерата се състоя в столичното пространство за литературни преживявания „Книгата”, а на събитието присъстваха гости и приятели на Юлияна, сред които актрисата Аня Пенчева и олимпийската шампионка по стрелба Мария Гроздева. Журналистът Антон Стефанов поздрави сърдечно Дончева за втората ѝ книга и изрази подкрепата си за каузата на авторката за повече естествена красота.„Една от основните тези на книгата е борбата с фалша, с кича, с безвкусицата“, допълни професор Стойков, като се съгласи с Юлияна, че не е нужно да се отказваме от постиженията на цивилизацията, стига да ги употребяваме с мярка.

Юлияна Дончева посрещна гостите на премиерата с усмивка, но прикова вниманието им към нелицеприятната страна на козметичната индустрия с първите си думи: „В момента аз, като една нормална градска жена – поддържана и гримирана, се представям пред вас със 167 химикала, които са навлезли в тялото ми през кожата с продуктите, които използвам. 60% от тях волно атакуват различни органи и системи“. Дончева уточни, че целта на книгата ѝ е не да всява паника, а да отвори тема за размисъл в нашето общество. „В книгата няма интереси, има посочени проблеми“, допълни Юлияна и благодари на издателство „Егмонт“ за смелата позиция да подкрепи каузата ѝ.

В синхрон с тематика на представеното издание, гостите имаха възможността да опитат от разнообразните и здравословни снакс изкушения на Rice Up.

„Егмонт“ е водещо издателство за книги и периодика в България. Мисията на компанията е да създава качествено и иновативно съдържание, което вдъхновява, образова и забавлява.

В портфолиото на издателството влизат утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Рик Риърдън, Сара Дж. Маас, Джон Грийн, Вероника Рот и Стефани Майър. Сред основните му партньори са световни гиганти като Disney, Mattel, National Geographic, Hasbro, Microsoftи Mojang.

Издателството е част от водещата скандинавска медийна група Egmont с активности в 30 държави и над 6200 служители. Създадената през 1878 г. компания се развива в сфери като кино, телевизия, книги, списания, електронна търговия и дигитални услуги. Egmont е фондация, която дарява над 13 милиона евро годишно за осигуряване на по-добър живот на деца и младежи.

Повече за „Егмонт” в България: www.egmontbulgaria.com

Официална страница на Egmont: www.egmont.com

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: