Представиха новата гама Petronas Syntium с технология COOLTECH™

PETRONAS навлиза в пазара на продукти за хибридни автомобили и внася най-новата технология “track-to-road” в най-модерните разработки на масла при задвижващите системи

На специално медийно събитие в гр.Пловдив, PETRONAS Lubricants International (PLI) представи пред българските медии новата гама PETRONAS Syntium con CoolTech™, използвайки най-новата технология „от състезателна писта на пътя“ чрез най-модерни разработки масла за задвижващи системи. Гамата включва първият смазочен продукт за хибриден автомобил и с това започва една нова ера за PETRONAS, която навлиза в пазара за електрически коли.

Специални гости на представянето на смазочните продукти от последно поколение, състояло се благодарение на г-н Франко Морино, собственик и генерален мениджър на „Инталтекауто-ИТА“ЕООД, официален вносител на продуктите с марка Petronas за България, бяха г-н Клаудио Карлоне-Export Sales Supervisor Nordics, г-н Марко Торрака-Technical Support Advisor и г-жа Марта Бонджоанни-Export Area Manager за България и Румъния. По време на интерактивната презентация в хотел „Империал“ бяха показани различните видове износвания във вътрешноста на двигателя.

Гамата PETRONAS Syntium с технология CoolTech™ е разработена със специална формула, използвайки масла със силни молекулярни вериги, които предпазват двигателя от прекомерно отделяне на топлина. Чрез еволюционна формула се гарантира работата на двигателя при контролирани температури като по този начин се предпазват жизненоважните точки на двигателя, оптимизирайки мощността и разхода на гориво, но преди всичко осигурява пълно спокойствие за водача на автомобила.

Смазочните продукти, бяха основни протагонисти на стенда PETRONAS al Motor Show в Женева 2019, а за първи път бяха представени в Глобален Център за Изследване и Технология към Петронас в Сантена(Торино), в присъствието на Луис Хамилтон и Валтери Ботас, пилоти в шесткратния световен шампион клас Конструктори F1 Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport e del Team Principal Toto Wolff.

PETRONAS Syntium е един от трите продукта, които дават живот на PETRONAS Fluid Technology Solutions™, заедно с горивата PETRONAS Primax и масла за скоростна кутия PETRONAS Tutela, изиграли основна роля в това да позволят на Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport да победят шампионата на Formula 1 шест последователни пъти – в категория Пилоти и Конструктори още от началото му , през 2014, когато започва и ерата на хибридни болиди в F1.

Предразположението на PETRONAS към технологията и към повишаване на качеството е основна причина за постигането на високи резултати през последните сезони“, споделя Toto Wolff, Team Principal и CEO di Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport. „ Тази година празнуваме десет годишнина от партньорството – 10 години на предизвикателства, на технологично развитие, трупане на знание в трудни условия и в крайна сметка успехи постигнати на пистата. През целият този период, PETRONAS непрекъснато се е стремял да усъвършенства технологиите си за победа в състезанията в състезанията, винаги готова да посрещне нови предизвикателства, повишавайки всяка година критериите. Маслата разработени от PETRONAS са основата на нашите болиди и задвижващи системи от 2010 година и нашето партньорство се укрепваше сезон след сезон. Зеления и сивия цвят на нашите болиди са се превърнали в икона в F1 – синоним на изключителна технология и компетитивност“.

След 2018 година, богата на успехи, през която PLI вложи 75% от своите инвестиции в разработка и технология, в проекти насочени към намаляването на вредни емисии на въглероден диоксид, сега компанията е готова да посрещне новите възможности за съвместно създаване на продукти, които да интегрират тези познания. Новата гама на смазочни продукти PETRONAS Syntium 7000 вече е налична в търговската мрежа на глобално ниво.

За доброто настроение на гостите по време на галавечерта се погрижи младата поп звезда Дара Екимова, а на следващия ден се проведе и състезание на Картинг пистата „Лаута“ в гр.Пловдив.

ОЩЕ ЗА PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL:

PETRONAS Lubricants International (PLI) е подразделение , което се занимава с производство и продажба на масла с марка Petronas, национално петролно дружество на Малайзия. Създадена през 2008, PETRONAS Lubricants International произвежда и продава пълна гама от висококачествени смазочни материали за индустриалния и автомобилен сектор в повече от 90 различни пазара по света. С главен офис в Куала Лампур, PLI има повече от 30 офиса в 27 страни, управлявани чрез регионалните офиси в Куала Лампур, Торино, Бело Хоризонте, Пекин, Чикаго и Дърбан. Към момента в сектора е сред първите десет в света, PLI е сериозно ангажирана в агресивна фирмена стратегия ориентирана за поддържане на тази позиция и утвърждаването на компанията като един от главните производители на смазочни продукти на интернационално ниво.

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: