Огненият Маутай – герой в изискана модна фото-сесия

Родно издание включи най-мистериозната напитка в изискана модна фотосесия. Снимките са реализирани в Париж и са част от специален проект на сп. „Мода”

 

Това разкри Благовеста Креовска от издателска група „S Media” по време на третото издание на Бакхус FISH Fest. В свое интервю тя разказа за фотосесията, подготовката и пътуването до Париж и обратно в условията на пандемична обстановка. В рамките на изискания фудфест за първи път Маутай България представи нови коктейли в комбинация от вкусни азиатски изкушения.

Комбинацията на Маутай коктейлите и храната е предизвикателство за всеки кулинар. Скаридите и черупчестите дарове на морето са най-балансираният избор за всеки почитател на умами вкуса.” – разкри тайната на гурме комбинацията от напитки и кулинарни изкушения Шеф Димо Димов и допълни: „Препоръчвам коктейлите, в които главно действащо лице е мистериозния еликсир.

Шеф Димо Димов е познат на почитателите на изисканата кухня. Той надгражда кулинарните си умения повече от 20 години в редица страни по цял свят. В Страсбург той работи в един от най-известните ресторанти – “Crocodile”, който тогава е удостоен с две звезди „Мишлен“.

Стилян Краев, един от основателите на Sashimi Bar, разкри тайната в приготвянето на суши и подчерта, че в компанията на Маутай най-ярко се изразяват вкусовете на азиатската кухня.

Александър Симеонов от Nomadbarman и през двата дни изненадваше посетителите на щанда с неочаквани коктейли, като по традиция най-желаният си остана Green Fire с уасаби. Новото попълнение в коктейлната Маутай колекция е изискано бижу с домашно приготвен ликьор от кафе.

Мнозина бяха и желаещите да се включат в предизвикателството, което от Маутай България обявиха преди броени дни. Те опитаха най-мистериозната напитка в света в чист вид и се включиха в надпреварата за наградите – личен урок по приготвяне на коктейли в Маутай център на бул. Витоша 164, бутилка Маутай или порцеланова ваза в духа на Китай са част от наградите. Победителите вече са обявени на страницата на Маутай във ФБ: https://www.facebook.com/Moutai.Bulgaria

Огнената напитка на дипломацията Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България. Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу. Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата. В края на 2019-а година, на едно от последните събития на закрито бе представен и най-големият Маутай център на Балканите на бул. Витоша 164, където освен Moutai Prince, Moutai Yingbin, и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита най-мистериозната напитка в света и да избере специално селектирани изящни занаятчийски продукти с високо качество, ръчна изработка.

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: