Напитката на китайската дипломация дефилира по време на “HAPPY” SUMMER DAYS С МАУТАЙ

Китай обедини Европа – Българи, англичани, италианци, германци и французи се забавляваха в сърцето на София с атрактивни игри, опитвайки екзотични коктейли

В разгара на лятото HAPPY BAR & GRILL Виктория бе домакин на екзотична фиеста с Маутай – най-популярната марка байджу. В буквален превод байджу означава бял алкохол. Високо-градусовата напитка се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Азиатският еликсир произхожда от едноименното планинско градче в югозападен Китай. Експертите поставят престижната марка наравно с най-скъпите брандове коняк и уиски в света. Маутай е символ на качество и престиж и е призната за националното питие на Китай. Днес изискания алкохол се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България.

За ценителите на високо-качествените питиета, които се включиха в незабравимото парти, организаторите бяха подготвили множество награди, сред които бутилка от престижната марка, вечеря за двама в  HAPPY BAR & GRILL и много други подаръци.

В България огненият еликсир е представен от Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai – над 5 години отлежали дестилати. Маутай е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации в продължение на една година. Уникалната технология на „суха ферментация“ и над 2000 микроорганизми, характерни единствено за градчето и региона придават на Маутай плътен аромат с остатъчен послевкус на какаови зърна, тропически плодове и много други. Специалистите откриват над 1 200 аромата и нюанса в „течния огън” и го определят като алкохола с най-дълъг послевкус. Гурме- експертите от цял свят го препоръчват като най-подходящото питие за азиатската кухня, а най-подходящото съчетание на Маутай е, именно със суши. Разнообразието от хиляди марки и видове байджу в Китай не успява да засенчи абсолютния лидер на пазара – Маутай. Последните пазарни проучвания поставят на първо място оригиналния продукт, изпреварвайки лидерите в бранша.

В двата дни на уикенда, под жарките юлски ласки на слънцето, посетителите на плажния оазис в сърцето на столицата, опитаха топ-миксовете, приготвени от  барманите на Маутай и HAPPY BAR & GRILL. Във фаворити бързо се превърнаха Green Fire, Dragons Tears, Asian Mystery, съдържащи сок от ананас, печен бадем и захарен сироп, уасаби и прясно изцеден лимонов сок, азиатски цитрусов плод, мед, зелен пипер и кардамон.

Водеща на събитието бе младата студентка Весела Славева, а чаровни промоутърки се грижеха нищо да не липсва на любителите на екзотичните напитки.

https://www.facebook.com/Moutai.Bulgaria/

 

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: