Модата и политиката пред CF (Видео)

Звездни овации за носителите на “Кмет на годината 2017”

Д-р Димитър Стефанов, Георги Мараджиев и Даниел Панов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2017”.

Очаквано, тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „Джон Атанасов” в “Sofia Tech Park”. Кметовете на Тутракан, Стамболийски и Велико Търново събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Големият победител за малка община обяви по време на официалната церемония Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП.

Михайлова заяви: “Всеки български гражданин, независимо къде живее, трябва да има правата на европейски гражданин.”

Наградата за средна община връчи Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите. Маркула поздрави градоначалниците за тяхната работа пред множеството и им пожела да успяват в още предизвикателства. Той каза, че “да получиш такава награда означава работа и развитие на екип, да имаш силна визия за своята община. Тя е и много добър подход за преодоляване на трудностите”.

Победителят в голяма община, който стана “Кмет на годината 2017” оповести Мария Габриел, еврокомисар с ресор “Цифрова икономика и общество”.

“Тази голяма награда наистина идва от гражданите.” , допълни тя.

Градоначалникът на Тутракан д-р Димитър Стефанов се обърна с думите:

“Адмирации към г-н Томов и неговия екип.

Зад тази награда стои един неуморен труд на общинската администрация, подкрепата на бизнеса и гражданите в общината.”

Георги Мараджиев, кметът на Стамболийски заяви: “Ако администрацията на община Стамболийски не беше зад гърба ми аз днес нямаше да взема тази награда.”

Големият победител за “Кмет на годината” в категорията “Голяма община” Даниел Панов каза пред гостите:

“Днес е ден на благодарността от нас кметовете към гражданите.

Приемам тази награда с огромна отговорност. Тази награда е за Вас, скъпи колеги, за единството, което показахме, това, че не се делим по партийни принадлежности. Искам да благодаря специално и на НСОРБ. Благодаря на г-н Борисов и правителството за диалога, който имаме. Благодаря за подкрепата на моите съграждани. Искам да Ви пожелая да бъдем здрави и да бъдем все така силни. Нека нашите амбиции да бъдат за една по-добра България.”

Церемонията се провежда със специалното съдействие на: Изворна вода Бачково, Апартхотел Лъки Банско, БИЛЛА България, ЧЕЗ България, Опел, Виваком, Екопак и други.

 

Източник: kmeta.bg

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: