Лайънс клуб „София Витоша” събра на благотворителна вечер елита на София

На благотворителна вечер под надслов „Magic Night”, организирана от Лайънс клуб „София Витоша” в Зала EFE на хотел „Маринела”, се събраха 320 гости, представители на бизнеса, хора на изкуството, обществени личности, приятели на клуба. Това, което ги обединяваше беше вярата, че всеки един човек може да бъде част от чудото на добротворчеството и да направи света по-добро място за живеене, помагайки на хора с тежки здравословни и социални проблеми. В края на вечерта организаторите обявиха събраната от  увертите, томболата и търга сума, която възлиза от 74 000 лева. Част от парите ще бъдат предоставени на Отделението по изгаряния и пластична хирургия за деца към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” за закупуване на многофункционални легла. То е единственото специализирано отделение в страната за диагностика и  ктивно лечение на лица до 18 годишна възраст с ограничени и обширни изгаряния. В него лекуват и проследяват близо 90 % от децата с изгаряния в страната.

mg

Оборудването в болничните стаи е старо, амортизирано, неудобно и създава още по-голям дискомфорт на малките пациенти. Друга част от сумата ще отиде за образованието и развитието на 5 изявени български деца в областта на науката, изкуствата и спорта. Те са одобрени по предварително изработени от
клуба критерии и гласуване. Чрез мултимедийна стена гостите се запознаха с постиженията и проблемите на всеки един от тях.

На търга се разиграха 33 предмета, предоставени безвъзмездно от техните притежатели, сред тях бяха: тенис ракета на Цвети Пиронкова с личен автограф, тениска на Григор Димитров, сценичен тоалет на Жулиета от балета Ромео и Жулиета на прима балерината Красимира Колдамова, снимка с автограф на Йохан Кроиф от 1971 г., диамантени и златни бижута, икони, картини, статуетки и селектирани вина.

Със свой личен принос към вечерта, в културно-музикалната програма се включиха Васил Петров, Владо Димов, Гери Дончева, Драго Драганов, артисти на Български национален цирк София под ръководството на Силвестър Лолов. Водещ на събитието беше актрисата Силвия Лулчева, която започна вечерта с думите:

„За добрите дела са нужни съмишленици, хора, които вярват в доброто“

Fashion constructor

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: