Кафе КИМБО направи официална премиера в България (Видео)

Родни знаменитости са първите последователи на ароматната неаполитанска напитка

 

Прочутото неаполитанско кафе „КИМБО“ (KIMBO) беше официално представено в България с пресконференция, презентация и дегустация на 29 ноември в „София Хотел Балкан“. Специално за събитието от Италия пристигнаха г-н Алесандро Сфорца – търговски директор на KIMBO за Централна, Източна Европа и Близкия изток и г-н Фабрицио Нуцифора – глобален маркетинг директор на KIMBO. В пресконференцията участва и г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛДТ“ ООД, официален представител на кафе KIMBO за България. Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков, който представи и част от първите последователи и почитатели на кафе Кимбо в България: Йоана Буковска-Давидова, Поли Генова, акад. Светлин Русев, Наско Сираков, Петър Попангелов и арх. Цветан Петров.  Всички те споделиха своите лични впечатления за KIMBO.

„KIMBO е сред лидерите на италианския пазар и неслучайно е символ на неаполитанската традиция и страст към кафето по света. Самият Неапол е световна столица на еспресото. Освен с впечатляващата продуктова гама на KIMBO, разполагаме и с тяхното уникално неаполитанско ноу-хау. Затова вярвам, че от бизнес гледна точка ни предстои едно успешно партньорство.“, каза г-н Мирослав Печев по време на пресконференцията.

Г-н Алесандро Сфорца презентира най-важните и интересни факти, свързани с кафе KIMBO, което се гордее с над 100 различни бленда. Те са получени в резултат на подбора на най-висококачественото зелено кафе с произход от 50 страни по света. Неаполитанското ноу-хау на KIMBO се гради на уникалната комбинация от селектиране, смесване и изпичане на кафето. За да придаде характерния стил на неаполитанската традиция, KIMBO смесва и изпича кафето в своята фабрика в Неапол. Основна характеристика на всички разновидности е богатият и наситен вкус на кафето, а едно от най-силните визуални послания за удоволствието от чаша кафе KIMBO се свързва с формата на вулкана Везувий – символа на Неапол. В световен мащаб KIMBO се асоциира с най-популярния спорт по света – футболът, водеща страст на всеки италианец. Любопитен факт е, че сред феновете на кафе KIMBO са световни футболни имена от италианското калчо – футболисти от „Милан“, „Наполи“, „Интер“ и много други.

Ето какво споделиха и първите последователи и посланици на KIMBO в България:

Йоана Буковска-Давидова: „За мен кафето е основна част от моята работа. Ако не изпия кафе, не мога да започна да работя. KIMBO е кафе, което познавам не от днес – то се продава в пекарната под моята къща, така че аз много често започвам деня си точно с това кафе. Сега обаче разбрах, че KIMBO има изключително много вариации и вкусове. Освен, че носи цялата тази атмосфера на Неапол, като вдъхновение, послание, чувство за свобода и красота, качеството на това кафе определя и качеството на моята работа. Когато трябва да започнеш да снимаш филм в 7 часа сутринта трябва да си изпил едно много добро кафе, за да доставиш качеството на работа, което после остава и на екран. Изключително поласкана съм да бъда един от първите посланици на това кафе, защото съм се убедила лично в неговите качества. Мисля, че всеки който го опита и намери своя вкус, ще стане негов фен завинаги.“

Поли Генова: „KIMBO е прекрасно, много ми харесва. Тази година изгоряха моите билети за Неапол, но Неапол дойде при мен с поканата да бъда един от посланиците на това прекрасно кафе. KIMBO, според мен, е прекрасен посланик на страната си и на този град, защото Италия е невероятна, всички знаем… Нямам търпение да опитам и органичното кафе, защото съм ценител на здравословното хранене… Наслаждавайте се, кафето е основният мотор, движеща сила за всички, които имат динамичен начин на живот. От гледна точка на един музикант мога да кажа, че то много помага, особено, когато сме зациклили в поредната студийна сесия, каквато след малко ми предстои. Човек трябва да намери време за малко почивка и да изпие едно кафе.“

Акад. Светлин Русев: „Новата ми любов е KIMBO – плътно, ароматно и силно кафе. Аз се събуждам с кафе и лягам с кафе. За разлика от тези, които не пият кафе вечер аз го пия и сутрин, и обед, и вечер… Не съм от „Наполи“, друг италиански отбор ми е симпатичен, но може би вече ще стана от „Наполи“.

Наско Сираков: „Как започва денят ми. Не пия кафе и ходя заспал по улиците. Пия кафе – проглеждам и ходя. Пия KIMBO и виждам като орел.“

Арх. Цветан Петров: „За дизайнерските офиси кафето е религия, KIMBO стана нашата религия от няколко месеца насам. Вдига ни работоспособността доста. При нас кафето е нон-стоп, употребяваме го постоянно и винаги имаме най-хубавото кафе.”

Петър Попангелов: „Искам първо да поздравя „Софсток“ за добрия избор на кафе KIMBO. Знаете кой е Алберто Томба, много пъти съм си говорил с него, че като пие кафе KIMBO ще спечили сезона. Аз съм един от големите фенове на кафето и имам големи приятелски отношения с фирма „Софсток“ и най-вече им желая успех за в бъдеще.“

Сред гостите, които уважиха официалното представяне на кафе KIMBO в България бяха също: Ники Кънчев, Габриела Колева, Капка Амзина, Росица Стойчева, Стела Йорданова, Мая Косева, Мая Цанкова, Рая Белева и други. По време на дегустацията гостите на събитието имаха възможност да опитат някои от основните специализирани блендове кафе:

KIMBO EXTRA CREAM – перфектен баланс между сладост и киселинност, плътно тяло и пикантни нотки за продължителен послевкус.

KIMBO UNIQUE – нежен бленд от Арабика и Робуста с деликатен аромат, сладост и мекота на вкуса за истински еспресо ценители.

KIMBO TOP FLAVOUR – бленд от 100% Арабика, прецизно селектирана директно от плантациите. Перфектна комбинация от сладост и лека киселинност.

 

Снимки:

 1. Участниците в пресконференцията: Мирослав Печев, проф. Любомир Стойков, Алесандро Сфорца, Веселина Хоторн (преводач) и Фабрицио Нуцифора (от дясно на ляво).
 2. Проф. Любомир Стойков, Алесандро Сфорца, Мирослав Печев и Фабрицио Нуцифора (от дясно на ляво).
 3. Г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛДТ“ ООД.
 4. Алесандро Сфорца, Лиляна Лазарова, проф. Любомир Стойков и Фабрицио Нуцифора (от ляво на дясно).
 5. Алесандро Сфорца, проф. Любомир Стойков и Фабрицио Нуцифора (от ляво на дясно).
 6. Всички участници в пресконференцията, посланици и последователи на KIMBO.
 7. – 8. Йоана Буковска-Давидова сподели впечатленията си от кафе KIMBO.
 8. Поли Генова също присъства като последовател и почитател на KIMBO.
 9. Поли Генова и Йоана Буковска-Давидова.
 10. Акад. Светлин Русев също уважи събитието.
 11. Наско Сираков също е сред почитателите на KIMBO.
 12. Петър Попангелов сподели впечатленията си като почитател на KIMBO.
 13. Арх. Цветан Петров също е почитател на
 14. Проф. Любомир Стойков, Поли Генова, Йоана Буковска-Давидова и Калин Стойков.
 15. Йоана Буковска-Давидова получи специален подарък от KIMBO, който ѝ връчи Даниел Ташев, бранд мениджър на KIMBO.
 16. Проф. Любомир Стойков и Поли Генова.
 17. Поли Генова и Даниел Ташев, който ѝ връчи подаръка от KIMBO.
 18. Проф. Любомир Стойков и Наско Сираков.
 19. Петър Попангелов и Даниел Ташев, който му връчи подаръка от KIMBO.
 20. Акад. Светлин Русев, Лиляна Лазарова и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно).
 21. Ники Кънчев и проф. Любомир Стойков.
 22. Снимка от събитието.

 

Фото: © Антон Марков / От игла до конец: 1 – 10, 13, 15, 17, 19, 21 и 22

Фото: © Хайлайф / От игла до конец: 11, 12, 14, 16, 18, 20, и 23

 

 

___________________________

ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА:                                                                                                  Консултантска къща “От игла до конец”,                                                                                                  София 1000, ул. “Уилям Гладстон” 38, ет.4, ап. 9,                                                                                       тел. 02/  980 51 59, 0882 27 33 47; e-mail: otigladokonetz@omega.bg

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: