Фрида Кало през детските очи

„Благословен е този, който е предпазил от отчаяние детското сърце.“
– Жорж Бернанос

На 3 октомври в хотел „Маринела” бе проведен благотворителен търг в подкрепа на малките художници от ателие „Прегърни ме”. Бяха представени (и продадени до една!) 15 картини – портрети на Фрида Кало, рисувани от децата по време на лятна ваканция, спонсорирана, осигурена за втора поредна година от бизнес дамата Маринела Арабаджиева.

Търгът се превърна в истински празник за децата и техните приятели, дошли да покрепят каузата на ателие „Прегърни ме”! Сред гостите бяха Мартина Вачкова, Люба Ризова, Ева Веселинова, Рашко Младенов, Роза Радичкова, Илиана Алипиева, Ирен Петрунова, а търгът беше воден от Игор Марковски.

15 картини са включени в календар с 15 месеца  (октомври, ноември и декември 2019 и 12 месеца – до края на 2020 г) и е истински шедьовър на детския талант. И цената си я бива – 20 лв. за 15 портрета Фрида.

Специални благодарности на винарска изба Златен Рожен.

Повече за „Прегърни ме”:

Ателие „Прегърни ме” е създадено, за да даде шанс на изоставените ни деца, за да им покажем живота, който им е отказан. Ателието е уютно и красиво място, което те посещават с радост. Там са техните приятели – художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, играят на театър, гледат филми и разговарят, майсторят парцалени кукли и копринени ангели.

В ателие „Прегърни ме“ децата се учат да могат. Учат се да вярват. Учат.

Фотограф: Яна Лозева

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: