Екзотична мода на сцената на Sofia Fashion Week AW 2018

Индонезийският дизайнер Геа Пангабеан обра овациите на публиката

Седмицата на модата в София продължава с пълни сили, с все по-впечатляващи тематични вечери и модни ревюта. 4-тата вечер – посветена на световните марки и гост дизайнери от чужбина премина ударно.

Водещата на SFW Боряна Баташова заблестя на сцената в рокля уникат на модна къща BERNA MODA, а Теодор Тодоров я придружаваше неизменно в елегантна визия от Desizo Monni.

Вечерта откриха най-младите солисти от Национален музикален театър – Илона Иванова и Денко Проданов, пренасяйки гостите в света на музиката.

Първа на catwalk-а излезе колекцията на световноизвестната Ghea Panggabean . Индонезийският дизайнер представи модели с екзотични нотки и елементи на бохо-шик, представяйки традиционни за родината й материи и десени, в едно съвременно и женствено облекло.

Бутикова мода, със селекция от най-доброто в западните тенденции за малки и големи представиха от бутик Bapa и ALL U Re.

Екстравагантни модели в преобладаващо черно, за инстински индивидуалисти показаха от Inside Us.

Вечерта на световните дизайнери продължи с любимката на българската публика Nina Naustdal. Традиционните блясък и женственост преобладаваха и в новата колекция, а фигурата на жената отново бе на пиедестал.

Jelena Roganović Đurić пристигна от Черна гора специално на софийската седмица на модата. Нейните модели, изпъстрени с цветове и пайети, са силно повлияни от работата й със сценични костюми в родината й.

Vesna Krivokapic, също от Черна гора, презентира колекция “Cold love stone”.  Вдъхновена от традиционните носии в своя край, дизайнерката бе заложила на изцяло черни модели със златни завършеци.

Кадифе, коприна и дантела, десетилетия усърден труд и среща на старото и новото видяхме в колекция X на македонката Elena Luka. Напълно женствени. Така можем да опишем моделите й.

Екозтичното модно шоу отново бе уважено от световния дипломатически елит. Гости на Sofia Fashion Week fall/winter 2018 бяха – Н. Пр. г-жа Ана Мария Сампайо Фернандес посланик на Бразилия в България и Македония, Н. Пр. г-н Педро Пабло Сан Хорхе Родригес от Република Куба, Н. Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба от Република Аржентина и разбира се Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид от Република Индонезия.

Представителите на родния хайлайф бяха директорът на най-престижната модна агенция в България VISAGE- Жени Калканджиева, както и талантливата дъщеря на Ваня Щерева – Мила Роберт,  Мис Плеймейт – Нора Недкова в компанията на Фавиол Сефери,Мис Планет – Ренета Чапаровска, Цвети Разложка, стилистката Ива Атанасова и бизнес дамата Ралица Хофстедер.

Афтър партито бе в японската градина на хотел Marinela Sofia, а по същото време в зала Витоша, с чаша шампанско Cloudem в ръка, дамите успяха да разгледат отблизо моделите на чуждестранните дизайнери и да закупят от фаворитите си.

 

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: