Дете на годината 2020 Церемония (Видео)

Кампанията ДЕТЕ НА ГОДИНАТА приключи успешно за 2019-та година!

 

 https://youtu.be/nXobp3_jplA
Организаторите от Сдружение Оренда събраха от продажба на билети 10525 лева, които ще бъдат използвани за подкрепа на нуждаещи се деца от общини Шумен и Стара Загора.
50 талантливи българчета бяха номинирани за Дете на годината в категориите спорт, академични постижения, изкуство, доброволчески и хуманитарни инициативи, иновативни проекти и технология. Отличените деца бяха избрани и наградени на официална церемония на 07.02.2020 в х-л Маринела, София.
Наградени бяха и Детски учител на годината и Детски треньор на годината.
Журито бе съставено от многоуважавани членове в спорта, изкуството и обществения живот: най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев, вицепрезидентът на Българската федерация по Художествена гимнастика Мария Петрова, актрисата Стефания Колева, театралният продуцент Кирил Кирилов, художникът Недко Солаков, бизнес дамата Кремена Домусчиева и заместник Председателя на сдружение “Дете и пространство” г-жа Весела Банова. Тяхната задача беше много отговорна и нелека, тъй като това са талантливи и успешни деца в съответната област. Трудно е да избереш най-добрия от най-добрите.
Всички те са изключителни, трудолюбиви и успешни в областите, в които завоюват своите победи.
След обстойно и отговорно проучване на номинациите, журито избра следните победители в категориите:
Наградата в категория Иновативни проекти и технологии беше спечелена от ВИКТОР КОЛЕВ, който е създал множество проекти, подпомагащи реализирането на реални кампании на клиенти.
В категория Спортист с увреждания бяха отличени Влади Александров, който спечели стипендия от 1000 лв. от бутик ALL U R и Емил Кондев, който е в плен на аутизма, но вече нищо не може да го спре по пътя към успеха. Той получи и награда 5 дневна почивка в х-л Астория, Слънчев бряг. Това са деца с дух и воля, които вдъхновяват деца и възрастни.
В категорията Детски учител бяха отличени Доника Груева, Магдалена Павлова, Руми Иванова, Валентин Иванов, който получи специална награда- 7 дневна почивка в х-л Гладиола, Златни пясъци.
За Детски треньор на годината бяха наградени Ива Александрова, Здравко Куртев и Мирослава Батаклиева – треньор по художествена гимнастика. Тя беше наградена с ваучер за луксозен уикенд в х-л Лъки Банско и СПА.
В карегория Доброволчески и хуманитарни инициативи бяха отличени тези, които с душа и сърце са помагали на нуждаещи се. Това са група “Слънце”, квартет “Fourteen”, Мартин Малинов, Ана Мария Николова, която продаде домашният си любимец, за да помогне на дете с онкологично заболяване. Тя беше наградена с допълнителна награда уикенд в Гранд хотел Мургавец, Пампорово.
Специална награда има и 4-годишната Алма Павлова, която впечатлена от тъжния живот на бездомните животни, решила да напише книжка и със средствата от продажбите да им помогне. Тя получи допълнителна награда – ваучер за 200 лв. от магазин BAPA.BG.
В област Академични постижения бяха отличени Асия Калъч, Сандра Раева, Симона Маринова и Калоян Гешев, който е дете с ГРР “детски аутизъм”, но печели неуморимо своите отличия. Той получи допълнителна награда уикенд във “Фабрика за храни и танци”.
В категория Спорт бяха наградени Емил Нейков, женска тройка акробатика “Акро-тамп” – Ния Гергова, Виктория Рогова и Грета Христова, Шамил Хаматов, Александра Начева, чиито постижения в леката атлетика са изключителни. Тя спечели специалната награда от България еър-самолетни билети.
Останалите наградени са Мария Руневска, Божидар Сотиров, Жана Пенчева,която е държавна шампионка по художествена гимнастика. Тя бе наградена с допълнителна награда от 200 лв от детски магазин BAPA.BG.
Специална награда от 200 лв от детски магазин BAPA.BG получи и Михаела Емилова, която печели признание с неповторима си игра във футбола. Таня Керанова грабна следващата статуетка и ваучър за 200 лв. от детски магазин BAPA.BG за победите си по карате кикбокс, въпреки че чупи крак, преминава през операция и 2 месеца по-късно печели медали.
Следващата печеливша е Ая Митева, която донася на България първия медал от Европейско първенство в 105-годишната история на Българска федерация Конен спорт. Тя бе наградена със специална награда – луксозен уикенд за семейството в х-л Лъки Банско и СПА.
Призьорите не свършват тук. България изобилства от таланливи и успешни деца, които са гордост за страната ни!
В категория Изкуство статуетки получиха Карита Тодорова, Валерия Войкова, 3 Д клас от 144 СУ Народни будители, Светлана Миткова, Милка Георгиева, Елица Узунова, Яница Георгиева, Марио Кръстев, Антъни Тодоров, който спечели и допълнителна награда за 200 лв. от детски магазин BAPA.BG. Той е само на 5 г., а вече е актьор в сатиричен театър “Алеко Константинов”.
Дарена Петкова спечели освен престижната статуетка на ДЕТЕ НА ГОДИНАТА и ваучър за 200 лв. от КИДСО.BG. Мия Александрова е на 6 години, занимава се с музика и участва на множество концери, говори няколко езика и печели своите награди в художествената гимнастка. За всичко това беше отличена със статуетка и специална награда 3-дневна почивка в х-л Зорница сендс, Елените.
Специалната награда на сдружение Оренда за цялостен принос към децата на България се присъди на сдружение “Дете и пространство” и бе получена от заместник председателя му г-жа Весела Банова.
Богатство, изобилие от таланти и успехи, очарование от детска отдаденост, кураж и постоянство. Това беше ДЕТЕ НА ГОДИНАТА! Създадено, за да разкаже на България, какви деца има и да напомни на възрастните за отговорността пред тях, защото те са нашето бъдеще!
Сдружение Оренда изказва изкрени благодарности на г-жа Мария Бонева, която отдаде време, усилия и подкрепата си, за да се случи този конкурс!
Благодарим и на нашите дарители! Всички заедно отдадохме заслужено признание на тези феноменални деца!
Ние от екипа на ОРЕНДА сме готови да продължаваме с творенето и разпространението на добро!

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: