Дами Канят еп. 4: История и традиции

Бившия министър на културата в правителството на Пламен Орешарски Петър Стоянович и наследницата на Васил Левски Христина Богданова са основни гости на Юлияна Дончева и Ива Екимова

Пред водещите Юлияна Дончева и Ива Екимова, една от 28-те живи родственици днес от рода на Яна (сестра на Левски) и нейния съпруг Андрей Начов (зет и верен съратник на Левски), разкрива образа на Апостола на Свободата като обикновен човек и разказва за неговото детство. Тя споделя спомените на родствениците му, в които Васил Левски още като дете е знаел какъв ще стане.

Министърът на културата в служебното правителство на Пламен Орешарски, Петър Стоянович, споделя спомените си за инициативата мартеницата да получи номинация като нематериално наследство на ЮНЕСКО. В петицията участват България, Румъния и Македония. В края на 2017-а година мартеницата е обявена нематериално наследство на Юнеско.

Снежина Петкова и малките й внучки Снежина и Ивана разказват за традицията в производството на мартеници, историята на мартеницата и какво ново можем да вложим в производството на този традиционен за България символ.

Пария в рубриката „Намигване по женски” ни среща с Велина Узунова, рекламно лице на най-актуалния парфюм на Фавиол Сефери, а в разговора с д-р Смилен Смилов ще разберем иновациите в грижата за красивата усмивка. Силвия Недева отново дава съвети за здравословен начин на живот и лесни и забележителни рецепти за рестарт на рационалното хранене през пролетта. Златина Иванова разкрива тайните на астрологията в срещата с астролога на „Дами канят” Кирил Горанов.

„Дами канят” се излъчва всяка неделя по Code Fashion TV,т очно в 10.00 часа.

„Дами канят”, както и всички предавания на Code Fashion TV, публиката може да гледа в мрежата на Vivacom, Mtel, Bulsat fusion, Виора Интерактив, Норт Вест Юнион, Силистра кабел и, а вече и в цяла Европа, благодарение на Intelsat 904 45.0 и, разбира се, 24 часа, 7 дни в седмицата, в сайта на медията  https://tv.codefashion.bg/.”

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: