BATTIBALENO by Rila Style Модно ревю

BATTIBALENO by Rila Style отново демонстрира неотминаваща класика и елегантност с новата си колекция

Собственикът на емблематичната модна марка, Рауф Ахундов, представи колекция есен/зима 2020 на тераса с 360° гледка към София, разположена на покрива на сградата на “Рила Стил”

Близо 50 години, марката “Рила стил” и най-успешният ѝ бранд за последните 20 години – BATTIBALENO, създават дамска мода, чиято класа остава във времето. Мода, която е символ на безупречна елегантност и е избирана от жени със стил. “Показахме, че колекцията се прави по начин, по който да е постоянна във времето“, сподели собственикът на емблематичната за българската модна марка, Рауф Ахундов. Той разказа, че  сред моделите е имало такива, създадени преди 15 години, но са все така актуални и днес. Според Рауф Ахундов, “Всяка колекция започва от моделите, сетове, от качествения плат, а веднага след това идва и кройката и мострата, която подчертава формата, но и характера на клиента”. Моделите впечатляват, но без излишна претенция, защото целта е да подчертаят женската красота. Въпреки това, всеки тоалет носи дух на стил и свобода, и остава като отпечатък в паметта. В избора си за колекцията TIMELESS CLASSIC могат да се откроят класически материи като вълна, коприна, креп, шанел, лен, памук.

Колекция есен/зима 2019/20 е наречена TIMELESS CLASSIC, с препратката към елегантността, която няма “срок на годност“ в модата. “Това е линия на свобода и стил“, казва Рауф Ахундов. Именно заради това, той избира да направи представянето на новата  си колекция в централата  на модните марки “Рила Стил” и BATTIBALENO. Шест етажната сградата е построена през миналия век в центра на стара София и е емблематична за историята на леката промишленост в България, като в нея са се помещавали над 32 предприятия от бранша. В момента сградата се реновира, а като част от обновяването и е възхитителната тераса на покрива, разположена на 200 кв.м. и предоставяща вдъхновяваща 360° гледка към София. “Тази сграда е символ на социализма, но свободата, която усещате тук горе на терасата, е усещането, което BATTIBALENO дава.”, с тънко чувство за хумор представя метафората си Рауф Ахундов.

“Рила стил” е първата и най-голяма модна марка, създадена през 1971 г. Тя е емблема не само на българската мода, но и на качество и стил. Собственикът на марката “Рила стил”, Рауф Ахундов,  управлява модната къща заедно с Жан – Пьер Мурлан, а през 1995 г. присъединява и бранда BATTIBALENO. В своята 50-годишна история, “Рила стил” многократно се превръща в пионер на редица модни тенденции. Още през 90-те години, модната къща участва в 23 последователни pert-a-porte ревюта в Париж. Собственикът на “Рила стил”, Рауф Ахундов е първият и единствен в страната, сключил договор с френски моделиер, който да създава актуалните колекции тук и да обучава български дизайнери, и не само от “Рила стил”.   Моделите на “Рила стил”, а в последствие и на BATTIBALENO, са оценени високо от световния моден елит, поставяни редом с брандове като Versace, Valentino, Max Mara. За “Рила стил”, изборът на платове е в основата на качествената мода. Когато ленът се появява за пръв път в pert-a-porte, Рауф Ахундов веднага внася материята  в колекцията си. Отнема време в България да свикнат с плата,  който толкова лесно се мачка, но след година-две, ленът се превръща в любим щрих към елегантната визия. Много от моделите на „Рила стил“, появили се далеч преди да бъдат предложение от прочути световни марки, стават задължителна част от гардерова на българката – малката черна рокля, прозрачен шлифер, висящ джоб на якето, пола-панталон. Рауф Ахундов е визионер, а нюхът му към тенденциите не остава незабелязан дори от испанския кралски двор. Вдъхновен от стила на кралскиата фамилия, той и дизайнера на „Рила стил“ по това време, французинът Саша Паша, подбират платове с характерни цветове и нюанси, които поръчва да доставят ексклузивно в централата на „Рила стил“, за да създадат моделиерите му колекция с характерна кройка. Тя бързо се превръща в тренд, избиран от едни най-представителните дами на българската бизнес и политическа сцена. При техните посещещения в Испания, с уважение е отбелязван техния стил, достъпен само за испанската кралска фамилия.

Повече информация за новата колекция може да намерите на www.battibaleno.bg

Снимки: инж. Пламен Колев, Хайлайф

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: