26 години от независимостта на Молдова (Видео)

Негово превъзходителство Щефан Горда, посланик на Молдова в България и съпругата му Лидия Горда, организираха на 20 септември празничен коктейл по случай 26 години от независимостта на републиката в столичния хотел “Маринела”. Сред гостите бяха вицепрезидентът Илиана Йотова, инж. Веселин Чипев, почетен консул на Молдова, представители на почти всички дипломатически мисии у нас и на бизнес средите.

На тържественото събитие инж. Чипев получи диплом първа степен на правителството на Молдова, с който е награден от молдовския министър председател Павел Филип. Признанието е за огромната подкрепа, оказана от почетния консул след природните бедствия сполетели Молдова през април тази година, както и за упоритата му работа за укрепване на дипломатическите, приятелските и бизнес връзки между двете страни. Отличието бе връчено и по повод 25 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Молдова.

Инженер Веселин Чипев, който е и председател на Българо-Молдовската търговско промишлена камара, е известен с усилията си за осигуряване на стипендии от Пловдивския университет за бесарабски българи, показали отличен успех. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Пловдив. Той предоставя също така възможност за стаж на младите специалисти в собствените си и други български компании.

 

Снимки и текст: banker.bg

Александра Томова

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: