17-годишната Лора Маркова е носител на Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2021

Виктор Иванов бе катогеричният избор на публиката и грабна Наградата за Кино 355

Богдан Chilldays Плъков и Вълко Чобанов пък станаха носители на Специалната награда на УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

17-годишната Лора Маркова е големият победител от 12-тата Официална церемония по връчването на култовите вече награди на Фондация „Стоян Камбарев“. Най-младият концерт майстор в България спечели Награда за полет в изкуството, като стилната статуетка и паричен приз от 3000 лв й бяха връчени от Почетния член на Фондацията Президента Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова. Изумителната цигуларка бе силно развълнувана и от специалните си награди, като пореден съвместен проект с Деси Тенекеджиева и маестро Йордан Камджалов, покана да бъде солист на съвместен концерт с елитния камерен оркестър Софийски Солисти, годишна стипендия от Фондация „Стоян Камбарев“ до завършване на висшето й образование, участие на благотворителния бал в Лондон и творческо посещение в Кралската Музикална Академия, но и възможност за подготовка за кандидатстване в елитни академии по света, предоставена от Носителя на Наградата за Полет в Изкуството 2018 Светослав Тодоров от Лондон.

Виктор Иванов пък е категоричният избор на публиката и третият носител на Награда за Кино 355. Неговият 5 минутен филм „Да умреш 10 пъти“ му донесе красива статуетка и 10 000лв. за следващия му филмов проект. Също така талантът му е впечатлил хитовия режисьор на ЮНИВЪРСЪЛ и член на международното жури Дон Майкъл Пол, който в специано видео от Холивуд го изненада със специална награда за обучение от него, както да му бъде стажант в следващия му голям филм. Отделно Виктор и останалите двама финалисти Росица Траянова и Елена Чергиланова заслужиха възможност за снимки на декорите на UFO Film and TV studios а и още една парична премия предоставена от г-жа Весела Янева в памет на съпруга й – Първия Тамплиер в България Асен Янев.

Продуцентът и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“ Деси Тенекеджиева създаде фантастичен и емоционален спектакъл и осигури много подаръци и изненади за тримата млади кинорежисьори и петимата номинирани за Наградата за Полет в Изкуството млади творци, включително ювелирни бижута, вдъхновени от статуетките с черни диаманти от SSG.

Многоликият актьор Александър Тонев бе изненадан с примамливото предложението да изиграе главните роли в цели 3 филма! (на Стефани Райчева и Йордан Михайловски – финалисти на първата Награда за Кино 355). Алекс Алексиев и Яна Титова пък обявиха, че Фондацията става копродуцент на следващия им филм и ще поеме хонорара на Александър, който също ще участва с водеща роля там. С видео от Лондон се включи един от най-известните кастинг директори в Англия Марк Самърс, за да покани Александър да участва в поредица от кастинги , които прави за големи международни продукции.

Ексцентричният визуален артист Вълко Чобанов сподели, че го чака много работа и му е нужно вдъхновение защото бе затрупан от награди – финансиране на следващия му арт проект от мецената Николай Неделчев, отделно Фондацияta ще откупи негова картина за третия си благотворителен Бал в Лондон, за която ще надават колекционери и ценители от цял свят. Вълко получи и покана за участие в мащабна изложба на всички художници, лауреати на Фондацията, а Почетният член на Фондацията Надежда Нейнски го покани да реализира самостоятелна изложба в една от най-престижните турски галерии, собственост на известен турски галерист и меценат.

Съвременният хореограф и танцьор Яница Атанасова се просълзи след като доц. д-р Тодор Чобанов – Зам-кмет на Столична Община й предостави възможността за реализация на голям танцов арт проект, който ще бъде изцяло финансиран от Общината.

Големият сюрприз за Яница долетя в жива връзка от обичаните Катя и Здравко от Дует Ритон, които я поканиха за съвместна работа по техен клип или концерт.

Фотографът със световна кариера Богдан „CHILLDAYS“ Плъков, снимал световни топмодели като Наоми Кембъл, Кая Гербер, Джиджи и Бела Хадид, бе поканен да реализира освен като фотограф, но и като криейтив директор арт проекта на Фондация Стоян Камбарев „Огледала“ – 13 огледални образа на избрани български творци от различни поколения, който ще бъде представен във водеща Софийска галерия, а след това и в чужбина и финансиран от сем. Фондация „Стоян Камбарев“ ще откупи негова фотография за традиционния си Благотворителния бал в Лондон под патронажа на Княз Кирил, на който той ще бъде поканен.

Богдан Плъков и Вълко Чобанов пък станаха носители и на специалната награда на официалната банка на церемонията УниКредит БУЛБАНК, а именно реализацията на самостоятелна изложба и двуезичен каталог към нея. Председателят на УС и главен изпълнителен директор на банката г-жа Теодора Петкова се включи в Церемонията с емоционално видео обръщение, в което обяви, че това е прецедент и той се дължи както на 10 годишния юбилей от партньорството между Фондацията и банката, така и на невъзможността на екипа да избере само единият от двамата невероятно талантливи визуални артиста.

Десетки звезди уважиха 12-тата Официална церемония по връчването на най-чаканите и престижни Награди за млади творци на Фондация „Стоян Камбарев“. Официалното откриване бе от Почетния Председател на Фондацията Петър Стоянов – Президент на Република България (1997-2002 придружен от съпругата си Антонина Стоянова. На сцената се изгряха прелестната Дивна, Орлин Павлов с китариста Мирослав Иванов и 12-годишна варненско очарование София Иванова, която освен че пя, бе и ко-водещ на Ники Кънчев. Самата Лора Маркова предизвика много емоции у гостите със своето виртуозно изпълнение на сцената на „Унгарски Танц №5“ в акомпанимент на рояла от още един млад талант – София Чернишкова. Видни личности от политическия, обществения и културния ни живот уважиха специалната вечер посветена на таланта. Най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова, Емил Кайкамджозов – изпълнителен директор на Бон Марин Холдинг, Петя Нановска, Почетният член на Фондацията Левон Хампарцумян – Председател на Българския Форум на Бизнес лидерите, маестро Йордан Камджалов, актьорът и продуцент Александър Алексиев и половинката му Яна Титова, продуцентът Валерия Стефанова от Мачпойнт, Жаклин Вагенщайн – създател на кино литературния фестивал „Синелибри”, , носителят на Наградата за Полет в Изкуството 2020 – блогър и кино режисьор Крис Захариев, семейство Гергана и Пламен Ташкови от МАРС Армор, зам.кметът на Столична Община Тодор Чобанов, програмният директор на БНТ Ивайло Огнянов, Антония Първанова, Иво Димчев, актьорите Мартина Апостолова, Китодар Тодоров, Силвия Станоева, Енчо Кирязов, Мегз и много други бяха част от тази специална вечер, изпълнена с много талант, кино, музика и красота!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с генералната подкрепата на НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА, Министерството на Културата, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и РИСК Инженеринг и благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резидънс, Технополис, IDEAcomm, Метрореклама, SSG, MARS Armor, Prime Development, Adwokatska kantora anna popova UFO Film and Television Studio, ARS Digital Studio, ALLDENTAL, Винарска изба Катaржина Естейт, VIP Security, Red Devil, MERCI, Pernod Ricard Bulgaria, STAR Platform, кино-литературен фестивал Cinelibri, Gledam.bg, издателство Мусагена, изворна вода Балдаран, ядки Rois….

Официален дизайнер е Анелия Петкова / Bridal Fashion.

Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева.

Login

Lost your password?
%d блогъра харесват това: